Serialas “Lupinas“ (Lupin)

Esu skaičiusi daug rekomendacijų apie šį 2021 m. pasirodžiusi serialą – visi juo žavėjosi ir rekomendavo. Aš nerekomenduoju. Po tokių serialų kaip “Money heist“ (La casa del papel), mane buvo sunku nustebinti netikėtais vingiais, todėl šis serialas, mano nuomone, yra silpnesnis. Tačiau tai yra vienas iš tų veiksmo serialų, kurie šiuo metu yra populiarūs.

Rašau tik dėl vieno veikėjo, tėvo Huberto Pelligrini. Tai yra vyresnio amžiaus verslininkas, turintis suaugusią dukrą, kuriai, pasinaudodamas savo patirtimi, padeda įkurti labdaros organizaciją. Profesoriaus tipo išvaizdos,  vaikštantis su lazda, šis pagyvenęs vyras kelia labiau gailestį nei pagarbą. Kaip tikras tėvas, susipratęs gyvenimo vertybėse, drąsina savo dukrą prieš jai sakant kalbą susirinkusiems svečiams, padeda jai įgyvendinti jos seną svajonę įkurti labdaros organizaciją.

Tačiau palengva šis serialas atskleidžia tikrąjį Pelligrini veidą. Pasirodo, jis dar prieš 25 metus organizavo žmogžudystę, kurią inscenizavo kaip savižudybę. O kai tiesa pradeda lįsti, jis žudo ir toliau, tuo pačiu metu aukštuomenės sluoksniuose puoselėdamas savo nepriekaištingą rūpestingo tėvo, mecenato reputaciją.

Pasididžiuodamas ploja dukrai, kai jai pavyksta labdaros renginys, tačiau tik jis ir dar pora žmonių žino, kad didelė dalis labdarai paaukotų milijonų nusės jo asmeninėje sąskaitoje. Jis vagia iš savo dukros, aktyviai vaidindamas, kad jis jai padeda.

Tai vienas iš serialų, o tokių, kaip pastebėjau, pastaruoju metu pasirodo vis daugiau, kur vienas veikėjais yra beširdis melagis, stambaus masto apgavikas ir manipuliatorius, kurie atrodo mieli ir patikimi. Jeigu teko neseniai nukentėti nuo tokio dviveidžio veikėjo, būtinai pažiūrėkite “Lupin“, pasijusite lengviau.

Net dukrai, sužinančiai apie savo tėvo tamsius darbelius, sunku patikėti, kad tai – tas pats žmogus, kuris ją palaiko sunkiomis akimirkomis, šypsosi, jai padeda.

Man patinka, kad baigėsi 90-ųjų filmų mada, kai blogietis yra akivaizdus blogietis, bjauraus, perkreipto veido, iš nasrų tykštančia žalia mase, besispjaudantis ugnimi ir šaudantis abiem rankom iš kulkosvaidžių.

Serialas “Lupinas“ (Lupin)

Parašykite komentarą